ABOUT ME

Ontstaan

Minervatempoland is ooit begonnen als een uit de hand gelopen hobby.

Eerst was ik van plan om een Willys jeep te kopen omdat mijn vader op zijn vakantieadres in de Dordogne er ook over beschikte. Aangezien de prijs van een Willys ver boven mijn budget lag, kwam ik terecht bij Minerva. De prijs hiervan was amper 1/5 van een Willys. In mijn zoektocht naar de geschiedenis van dit Belgische legervoertuig kwam ik in contact met het Minerva TT Register. Bij dit Register van de Minerva LR's kon men aan heel wat informatie geraken alsook contact hebben met andere liefhebbers van dit Belgisch-Engels legervoertuig. Omdat ik dacht dat er nog weinig exemplaren van deze "jeepkes"  waren, kocht ik mij er nog een tweede exemplaar bij. Deze ben ik gaan halen in Koersel niet ver van de grote legerbasis in Leopoldsburg. De Minerva bleek op de ramen na in heel goede originele staat te zijn. Er was zelfs een tweede Minerva bij in onderdelen verzameld door de vorige eigenaar. Deze onderdelen kwamen goed van pas om een LR Tempo 80 inch van 1951 te restaureren die ik ook in de provincie Limburg onverwachts vond. In mijn zoektocht naar de gepaste onderdelen werden mij regelmatig loten aangeboden. Zo veel zelfs dat ik eraan dacht andere oldtimer-bezitters van de Minerva legerjeep bij te staan in hun vraag naar bepaalde onderdelen.  En aangezien een kind graag een naam heeft werd Minervatempoland geboren. Het land van Minerva en Tempo LR-onderdelen.

Ondertussen mag ik uit heel wat landen liefhebbers van onze Minerva's verwelkomen op zoek naar dat speciale onderdeel om hun "bokskes" rijdend te houden.  

Missie

Het bewaren van dit Belgisch leger erfgoed doormiddel van reproductie van onderdelen die niet meer voorradig zijn en de liefhebbers bevoorraden en verenigen over de landsgrenzen heen.

Op zoek naar om het even welke herstelling of onderhoud of periodieke keuring voor uw Minerva of  andere Landrover, ook daarvoor breng ik U in contact met de juiste persoon.

Visie

Zo veel mogelijk Minerva's en  bladgeveerde Land Rovers aan de nodige onderdelen helpen opdat ze in het straatbeeld kunnen blijven verschijnen. Ik geef ook advies over, ondersteuning aan en verzorg vervoer voor deze oldtimers.